Ond Ekorre

Där satt jag helt oskyldig under ett träd när tre ekorrar helt plötligt börjar kasta nötter på mig. Först så fattade jag inte vad som hände när jag fick ett ekollon rakt på huvudet... Så jag satt kvar under trädet i tron om att de inte skulle "falla" flera. En halv minut senare så började tre ekorrar slänga ner nötter på mig (okay, kanske övergriver lite men ändå). Min tanke var iiee jag är under attack och min andra tanke var hmm vad ska jag göra, jag kan ju inte direkt kasta tillbaka på dem... Så jag gjorde de ända vettiga, jag stirrade surt på dom för att jag fått ett ekollon på mig.

Vad är de för fel på ekorrar i de här landet? Dom är inte rödbruna utan dom är gråa och så kastar dom ekollon på mig. Riktigt onda, undra vem som har tränat dem..?

Jag lyckades fånga en av gärningskorrarna på bild och detta är mitt bevis material på att det finns onda ekorrar. På den första bilden ser vi att misstänkt nr ett håller i ett vapen (ett ekollon) och på bild två har vi ett bevis på att han befann sig i de träd som vapnet kastades ner från.

(btw, jag är inte hög eller något liknande, texten är tillägnad till Fredrika Karlsson)

 


Picking up Maddie

På väg till skolan för att hämta upp Maddie. Det kommer bli stört stressig när vi kommer hem för då har vi ungefär 20 min innan vi måste gå igen för att hon ska på balett. Jag är lite besviken på balettkläderna, jag hade sett rosa fluffiga saker framför mig men hon har bara på sig en ljusblå body. Jätte tråkigt, där krossades mina förväntningar...

Det är stört varmt ute nu. Jag har på mig för mycket kläder, väldigt glad för att jag valde att ta på mig mina vita jeans istället för ett par mörka... Jag kokar i ljusa kläder så det hade vart illa med mörka. Ska byta om till en klänning direkt när jag kommer hem. Jag försår inte hur det kan vara så varmt :S


Tröst shopping

Åhh va frustrerande... Jag gick lycklig till banken för att få mit bankkonto. Men icke sa nicke. Dom behövde ett stärkande bevis på min svenska hemaddress. Great. De räckte inte med att jag tog med mitt pass som han sa igår. Happy moment där inne på banken.

Jag gick och tröstshoppade lite bara för att inte ha några pengar att sätta in på mitt konto (om jag nu får ett senare). Eller aaa lite halvt tönda resurser efter dagens två köp. En svart hög tjol från Love Moschino och en gosig tröja från Vintage Coutre.


Det är inte regn. Det är flytande solsken.

Det har varit 26 grader varmt här idag och jag har gått runt i shorts och linne. De va varmt här igår med och de ska fortsätta såhär hela veckan. Haha förstår inte hur tusen vi kan ha över 20 grader i slutet på september? Helt knasigt, men de är som dom säger här i England; om du inte gillar vädret, vänta i fem minuter. Dvs att vädret växlar konstant. Vilket är väldigt störande ibland när man går ut med för varma eller för kalla kläder.

Inget spännande idag, engelska lektion och sen gick jag till banken. Jag har fått min egna bankman som jag ska träffa imorgon. Han heter Phil (om nån är intresserad) och är väldigt trevlig och hjälpsam. Jag kanske får ett engelsk bankkonto imorgon om allt går efter planerna. Om inte psykot nere i receptionen hoppar på mig först... De va en man som jag träffade idag när jag väntade på min tur som började prata med mig och de va två jobbiga saker med honom. För de första så fattade man inte ett ord av vad han sa om man inte koncentrerade sig väldigt mycket (avskyr dialekter) och för de andra så var han ett psykfall. Efter ett tag så kom en kvinna som jobbade på banken och räddade mig från att behöva nicka och se intresserad ut. Hon kom och hämtade mig och bad mig gå till andra sidan salen och vänta där samtidigt som hon gav mig en menande blick mot mannen med höjda ögonbryn.

Jag hittade föresten Daim choklad i en affär idag, gissa om jag blev glad. Han i affären skrattade åt mig för jag var i helt extas när jag skulle betala. Där kom jag med en massa godis och en flaska vatten och såg underligt gald ut samtidigt som jag tyckte att de va nödvändigt att berätta för honom att dom har för mycketr mynt i de här landet och de ända mynten är bra för är att köpa godis.


Tjugosex grader


Sommar !
er

Nu är de att göra klart läxan som gäller


Blondinbella

Min dagliga bloggläsning störs av att jag inte kommer in på Isabella Löwnegrips blogg. De irriterar mig för tillfället. Jag läser massa olika bloggar varje dag. Älskar att läsa bloggar, jag vet inte varför men de är kul att se bilder och läsa lite om människor även fast man inte känner dem. Bilder är viktigt, även om det är en dålig bild så gör en bild väligt mycket. De kan bli tråkigt ibland att bara läsa text, man måste ju ha något att titta på samtidigt. Men det är inte heller kul med folk som enbart har bilder. Hmm svår balans där.

Min absoluta favoritblogg som jag har följt i tre år är Egoinas värld det går knappt en dag utan att jag läser den.

Sen följer jag även:
Och några flera, men dessa bloggarna läser jag från och till varje dag.

Hotmail gör mig galen

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med min hotmail... Den gör mig galen. Dom spärrade min mail för tre veckor sedan och jag har försökt alla möjliga olika sätt för att låsa upp den igen men inget fungerar. Har försökt ringa men jag hittar inte rätt nr. Kommer bara till fel ställe hela tiden. Så nu har jag nästintill gett upp hoppet om att få tillbaka min hotmail.

Imorse efter att ha lämnat maddie i skolan tog jag en promenad i parken. Älskar parken, den är stört fin på morgonen när de är blött i gräset och solen skiner.


26 september

Stressig dag till tusen. Allt jag försökt göra idag har tagit fyra gånger så lång tid. Efter att ha lämnat Maddie i skolan så var de hem och fixa mina Au Pair syslor som idag bestod av att stryka kläder. För ovanlighetensskull... noot. Jag är trött på att stryka kläder, de är tråkigt och enformigt. Anyway, jag gick och handlade middag och sen bar de av till skolan som bestod av en underbar blandning av gramatik och läsa texter. Dvs inte alls en rolig lektion. Både min lärare och killen som fixade mitt Studentscard berättade för mig att jag har samma efternamn som en känd amerikansk sångare. Harry Nilsson. Kände mig som ett fån som inte hade en aning om vem han var.

Efter skolan så var det hämta upp Maddie från hennes skola som stod på schemat. De hade vart en olycka med en cyklist och en lastbil 100 meter från skolan så vägarna var nästintill helt avspärrade. De var två helikoptrar och två ambulanser och minst fem polisbilar. Plus en massa polistanter som stod och ändrade riktning på trafiken. De var lite obehagligt att se allt detta.

Sen så hängde vi i parken med Maria (spansk Au Pair) och hennes minsta barn. Fick höra både skvaller och gnäll om killar :P Vissa killar (och tjejer) är komplicerade.

Resterande delen av min dag har varit ganska så alldaglig, inget speciellt med den. Nu ska jag gå ner och kolla på TV med Maddie innan de är bedtime för henne.

 


Victoria's Secret

Åh hittade precis en underbar tröja. Funderar allvarligt på att beställa hem den. Helt kär i den

Nu: sova


Älskar arga lappar

Mer av dessa hittar man på hemsidan : http://www.argalappen.se/


Verb former ger mig huvudvärk

Present Pefect Simple
Past Continuous
Past Simpla passive
Present Continuous
Present Simple passive
Past Simple
Present Perfect Continuous
Past Perfect Simple

Wtf, jag får huvudvärk... Fucking homework

En dag i taget

Igår var både en kul dag och en hemsk dag. Jag var så stört trött efter i fredags och mina fötter gjorde ont efter att haft på mig skyhöga klackskor under kvällen. Jag hittade två nya numer i min telefonbok och jag fick en vänförfrågan bekräftad. Jag kommer ihåg killen som jag tydligen la till på facebook. Samma kille sa vid flera tillfällen "I really want to kiss u" men mohaha ond som jag är så fick han ingen puss. Så honom kommer jag ihåg men killen som heter Sam vars nr jag hade fått i min telefonbok har jag inte en aning om vem han var. Vi träffade massa nya människor hela kvällen som vi pratade med. Alla tyckte vi var ett underligt gäng :P Alla är olika gamla och är från olika länder, de a ingen som riktigt kopplade hur vi kände varandra. Men de va ganska underhållande till en början att säga at jag är från sverige och är Au Pair men i slutat av kvällen så brydde jag mig inte om att änns berätta den historian.

Anyway, orkar inte skriva mer om den kvällen, de blir ändå bara underliga tankar. Jag var inte speciellt full, jag kommer bara inte ihåg vem som var vem av alla människorna jag pratade med. Ohh förresten, folk älskar att köpa drinkar åt en här i detta landet. Jag är dock inte yberpositiv till att drick en drink som en främling kommer bärandes på. Skålar en gång och sen ställer jag ifrån mig den drinken och går olch gör nått annat.

Haha ne nu började jag skriva om utekvällen igen... Hopplöst tankspridd är vad jag är. Gårdagen fortsatte iaf med att vi åkte till Ikea och köpte ett skrivbord till Maddie och lite andra små saker till barnens rum. Jag var dock väldigt besviken på Ikeas matavdelning... Dom hade inga svenska märken, utan bara Ikeas egna tolkning av sakerna. Dvs, jag kunde inte köpanMarabou choklad eller nått annat gott. Sen så fort vi kom hem så tog vi en taxi till en jätte mysig resturang och åt italienskt och drack gott vin. När vi väl kom hem så blev de nästan direkt sängen. Jag var så stört trött...

Morgonen spenderades i en halv dvala samtidigt som jag drömde en mycket underlig grej. Först hade var jag heldepp av nån anledning och jag hade råkat krympa någon till size av en tesked. Sen låste jag in mig och gömde mig i en husvagn eller nått liknande och var där inne. Sen så var jag på släktkallas där jag först träffade Allan Mohideen (fråga mig inte vad Allan gjorde på mitt släktkallas för de förstår jag inte själv heller), vilket gjorde mig väldigt glad för han är alltid rolig att vara med men efter en stund så var de inte Allan längre utan de var Emil Algenäs. Då var de inte alls kul längre utan bara en jätte jobbig tystnad. Haha urrsshh vilken deppknepig dröm. Förstår inte alls hur den hängde ihop över huvudtagen.


Goodmorning

Godmorning, efter en grym kväll ute igår sitter jag nu i soffan och tittar på Pokémon :P Hihi jag är stört trött just nu.

Nu ska jag fortsätta relaxa lite mera, kanske värma upp en vanlijbulle och ett glas mjölk.


Nu blir det utgång

Nu är jag färdigsminkad och funderar över vad tusan jag ska göra med mitt hår som är i desperat behov att en frisör...

Idag har jag lunchat med hela gänget och nu ska vi ut, alla utan Gunhild. Så jag en fransk och två spanska. De ska bli stört kul :) Anyway, jag köpte ett pår nya skor innan, får se om jag har på mig dom ikväll. Känner för att kunna gå imorgon så de blir nog inte dom :P

I vilket fall som helst, jag måste gå nu för Thais hämtar upp mig om tio minuter.

Ha en trevlig kväll, Ciao


Luncha

Nu ska jag in till stan och äta lunch med två spanjorer, en fransk och kanske en dansk. Haha, jag känner mig mycket intrenationell... Får börja umgås lite med engelska människor också känner jag. Ikväll så ska vi nog gå ut verkar de som, jag vill iaf ut :) JAg har inte varit ute och festat ännu så de ska bli kul. Ingen aning om vart man ska gå bara. De verkade dock som de flesta i vår ålder hänger på ett ställe som heter Tramps eller på Mode. Måste undersöka de lite mera dock innan jag vet helt säkert.


Kanelbullar

Utan kanel och utan pärlsocker... Vad är de för fel på utbudet i mataffärer. Vilken mellanstor mataffär säljer inte vanlig mald kanel... Men de säljer kanelstänger !? Mycket frustrerande. Sen finns de inget pärlsocker här heller.

Jätte irriterande. Idag har jag iaf lekt husmor, jag har bakat bullar, städat, strykt och bytt alla lakan. Nu ligger jag på mage i min säng och funderar över vad jag ska göra.


Hart of Dixie

Detta vill jag se, kan dock inte hitta vart men kan se de i England...


Brasilianska mangos

Bruna skulle nog kunna tänka sig att bo här, vi har brasilianska mangos i min nya favorit affär. Fruktaffären. I min skolväska finns de nu en stor mängd med olika frukter, av nån anledning så köper jag alltid frukt när jag går förbi en mat eller fruktaffär. Eller alltid var la att överdriva, jag har gjort de i några dagar nu i ett försök att dämpa godissuget. Funkar de; Nepp inte ett dugg


School

Nu bär de av till skolan. Senare idag kanske vi ska till IKEA. Lycka :) DÅ ska jag köpa marabou choklad och undersöka om jag kan hitta nått mer som påminner mig om sverige. Jag har dessutom en lite lista på saker som jag ska köpa till mitt rum. Välbehövliga inköp så som en mysig filt och så där. Anyway, XX


Stundens outfit


Härligt ösregn

Ne jag vill inte gå ut.. De ösregnar och jag måste hämta Maddie... Tyck synd om mig för att jag ska hämta denna lilla flickan


First school day

Hej hej där. Idag har jag haft min första lektion. Den var mycket trevlig, vi fick prata massa med varandra. Dock va de andras engelska en nivå under min så jag ska flytta upp en grupp. Hamnade i fel grupp tydligen. Fast de gjorde inte så mycket. Jag träffade en spansk tjej som hette Thais och henne ska jag träffa igen i helgen, vi har sagt att vi ska ut :) Jag, Thais och hennes andra spanska kompis. Gunhild och Loan är oxå välkomna om de vill följa med så ska prata med dem också.

Anyway, lektionen var bara en intruduktion som gick ut på att alla skulle lära känna varandra lite i gruppen. Efter lektionen så strosade jag runt lite i stan och så köpte jag en ny primer. Där inne fick jag även testa på när en tant plåga mig genom att rycka bort halva mina ögonbryn men en ulltråd:P Tro de eller ej men me va en upplevelse. De såg intressant ut när dom gjorde de på en annan tjej så jag bestämde mig lite så där impulsivt att ställa mig i kön till att fixa ögonbrynen. Jag har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker om mina nya mycket smalare ögonbryn ännu men de kunde ju inte direkt bli så himlans mycket värre än innan iaf... Att ha en virvel i ögonbrynet är mycket irriterande. Väldigt intressant för alla andra att veta vad jag gör här borta.

Nu bilr de iaf lite lunch innan jag ska hämta upp Maddie från skolan. Jag har inte alls lust med de... Känner för att krypa ner under en filt framför en film. De är en av de smämsta sakerna med att vara Au Pair, att inte alltid kunna bestämma vad man vill göra. Man har ju lixom specifika tider man måste göra saker. Ibland så vill man bara inte göra de sakerna...

Jag imorse på väg till skolan med Maddie


10, Penbury Street

Här har vi min gata, försökte ta kort på huset men de är skyltar och bilar ivägen så de blev jätte dåliga bilder. Huset är över hundra år gammalt precis som de flesta andra hus i denna stad. Dom är inte överdrivet stora och alla rummen är placerade väldigt ologiskt. De va kanske inte ologiskt när dom byggde de men nu är de det. Vi har ett rum med en soffa och så i som jag enbart kollat in i. De rummet används aldrig konstigt nog. De ligger precis vid hallen som är knepigt avlångt formad. Iaf, huset är olikt våra svenska hus och de går i samma stil som jag visat bilder på innan. Mitt rum är stort men även här knepigt avlångt. Becca, våran granne berättade för mig att i de här husen så är väggarna mellan rummen inte speciellt tjocka vilket gör att hon brukar kunna höra vad som händer i mitt rum. Haha hon hade lite roliga historier om deras förra Au Pairer.


Countryside

Nu är jag hemma igen efter att ha spenderat en natt ute på landet. Utanför stan helt enkelt. Hemma hos Gunhild och hennes Au Pair familj. Vi kollade på film och åt kakor på kvällen och idag har vi varit ute på en låång promenad och varit allmänt knäppa ute på ett fält. Ett allmänt fält som alla i området kan använda till att ha sina djur på och så där. Fick lite nya hästkompisar, vissa ville hälsa på oss men de va en rädd häst som tyckte att jag var läskig. Fåren däremot vägrade låta mig klappa dom och jag försökte verkligen på massa olika sätt. Alla de olika fåren sprang för livet även fast jag närmade mig med långsamma och försiktiga steg.

Vi hittade en fint träd, wierd tree, som vi utsåg till utkiksplatsen. Tyckte de var underhållande så checkade in på FB. Nu när jag tänker efter så är jag nästan lite ledsen at jag inte sparade "gunhilds getgrotta också. Den var ju så himla mysig, hade nästan velat sova där. Fast kanske inte, lite läskigt kanske, Fast om nån stor, stark, orädd och varm människa skulle kunna tänka sig att övernatta där med mig så hade jag kunnat överväga saken. Bara överväga, förmodligen inte genomföra planen.


Igår på väg hem till Gunhild
i
Igår, på väg hem till Gunhild

Fårgrottan. Nån som ville sova här med mig?

Kramar träd foto för Fredrikas skull

Tycker synd om min skadade kompis


Fotar bajs med Gunhilds mobil

Mina nya kompisar, grymma kompisar till och med !

Jag kan flyga ! Jag är inte rädd

Deras galna hund som försöker ta mega pinnen ifrån Gunhild

Lördag

Efter att ha vart i mataffären och hittat Chai Latte på burk och fotat en mycket söt bil har jag ätit frukost och försökt bestämma mig vad jag ska ha på mig. Ibland vill hjärnan inte samarbeta med mig... Oftast brukar jag inte ha klädproblem på morgonen men idag gick de ine att bestämma sig. Jag har fortfarande lust att gå och byta om men nu får det vara bra. Av nån anledning har allt bara varit veligt idag. Jag har till och med tvättat bort mitt smink en gång och gjort om de för att jag tyckte att de inte kändes bra, inte att de inte såg bra ut utan bara för att jag kände för de. Den sista sminkningen bestod enbart av lite mascara och ID puder, allt annat kändes inte rätt för idag. Haha krånglig till tusen idag. Nu ska jag iväg till stan och träffa Gunhild för att äta lunch och sen blir de present letande till min syster som snart fyller år. De måste ju vara klart i tid för att jag måste ju skicka paketet med posten också. Jag är nästan säker på vad jag ska köpa, dock tänker jag inte skriva de här ifall att hon får för sig att läsa min blogg. De blir de ju inte alls kul längre :O


My day

Jag är typ helt frisk nu, äntligen. Gick till och med och hämtade Maddie från skolan. Vilket jag ångrar att jag gjorde... De jobbiga var inte att gå till och från skolan. De jobbiga var att hon klängde på mig hela vägen hem och att hon kom på halvvägs hem att hon glömt sin slips till skoluniformen. Så de vara bara att gå tillbaka.

Nu sitter vi och pratar, dricker gott vin runt matbordet efter en kinesisk takeout. Takeout är underbart ibland, dock är all takeout mat här väldigt onyttig... Våra grannar är här med sina barn, föräldrarna är jätte trevliga och barnen har enormt mycket energi hela tiden.



Maddie på väg hem från skolan



Jag fick en blomma med av henne som vi satte i mitt hår


God morgon

Bra att jag försov mig idag. Jag vaknade inte alls av väckarklockan. Smidigt eller hur... Kan inte påstå att jag är speciellt nöjd med det. Men jag mår mycket bättre nu iaf, inte tillräckligt bra för att kunna hitta på något kul ikväll. Men så länge jag blir frisk till nästa vecka så är jag nöjd. EN sak till, de är grått ute idag ! Yes, trött på att de ska vara fint väder när jag är sjuk. De kan lika gärna vara dåligt väder.

Jag ska fortsätta med mitt Harry Potter maraton nu tror jag. Ska bara kolla lite på flyg och tågbiljetter. Tänkte att jag skulle boka höstens och julens hemresor.



XX

Sverige besök

Åhh jag är fortfarande sjuk och nyser konstant. Jag ser hemsk ut, blek och alldelse röd om näsan :) Kanske kan ta en bild och skicka till jultomten för att kolla om han behöver draghjälp till jul... Jag påminner kanske lite om Rudolf med röda mulen. Eller aa kanske inte bokstavligt men tomten börjar ju bli gammal och får dålig syn.

I vilket fall som helt, jag mår iaf bättre nu när jag bestämt ett datum att åka hem. Jag kommer vara hemma 23-30 oktober. De är sex veckor kvar. Jag har varit här i tre veckor nu och tiden har både gått snabbt och långsamt. Sen nästa stopp hemma är den 22 december, förmodligen. Så de kommer allt bli kul. Åtminstonde tror jag att de blir så. Inte helt inplanerat ännu, ag får göra som jag vill.

Sen ska Cissi och Petra komma hit och bo hos mig två nätter, den 17 och 18 oktober. De kommer bli toppen :) De två veckorna kommer blio awsome :)


Rubbish

Fionas kommentar till mig när jag gick upp för att byta om när jag skulle hämta Maddie från skolan; You look absolutly rubbish, go and get some sleep and I will pick up Maddie.

Rubbish är ett mycket användbart ord, de har massa användningsområden. Japp, de är dagens tillstånd; Rubbish helt enkelt. Ingen energi, lite feber, oförmåga att andas. Åhh, jag som trodde att jag skulle bli frisk til idag. Fast är man sjk och inte sover under en hel natt så är chansen att man blir frisk inte så stor direkt. De har varit en jobbig natt, hela vaknade stup i kvarten för att nysa. Kollade på klockan misnt en gång i timman.

Nu: Sovtime igen.

Förvirrad till tusen

Det är verkligen synd om mig, jag är döende sjuk! Okey kanske inte döende men jag har feber och jag är en gås. (hih, gåshud, fattar ni?) Men ibland behöver jag sjukdagar för att hinna stanna upp och tänka igenom saker. Som vad jag vill göra med mitt liv till exempel. När vi satt och åt pratade vi om olika Au Pairer och deras olika beslut. Vissa trivdes inte all, andra älskade de och vissa var bara för jobbiga så att familjerna skickar hem dem osv och vi pratade också om vad jag ville göra efter, när jag åker hem igen. Helt ärligt, jag vet inte längre...

Nästa år står jag i valet och kvalet i vad jag vill läsa. Jag har alltid velat läsa juridik men jag vet inte om de var för att jag brinner för ämnet eller om det bara för att de lät bra. Jag har nog kanske insett lite nu när jag har haft lite tid att tänka igenom efter att faktiskt kommit in på linjen jag ville läsa. Men jag är inte säker, kanske ville jag mest läsa de fäör att de lät bra, för att de lät ambitöst. Nått jag alltid velat är att vara "perfekt". Att altid ställa upp för andra, att undvika snedsteg i största mån och ibland göra saker bara för att de verkade bra även fast jag egentligen hatade varenda minut av de. Som att vara Au Pair, helt ärligt, jag vet inte omjag gjorde de för att jag egentligen ville de utan mer för att de verkade ambitöst och för att de kompliterade min bild av att vara "duktig". Men att åka hit är inget som jag ångrar över huvudtaget. Jag både älskar de och avskyr de. Att behöva städa är väll ingen jätte hitt och vara iväg från alla mina kompisar suger men samtidigt så är de en grym erfarenhet som jag alltid kommer ha med mig. Det är kul att vara en del av något nytt, vara en del av en nya familj och varje dag lära mig massa nya saker. Ibland vill jag bara vara hemma i Sverige, i mitt egna rum och bland alla mina kompisar men samtidigt så vil jag inte lämna de som jag vet ligger framför mig här i England. Jag är bara väldigt förvirrad just nu. Blir bättre när jag blir frisk igen, svamlar inte lika mycket då.

Ne, punkt slut på mina djupa tankar. Nu ska jag bädda ner mig under täcket och sätter planen "bli frisk" i verk.

God Natt alla knasiga människor där hemma i en annan tidszon.

...

Nu har jag varit uppe ur sängen några timmar så nu känner jag mig återigen helt kraftlös. Får bli sängen ett tag nu tills jag får tillbaka lite energi. Solen har hållt i sig nästan hela dagen, bara för att jag är sjuk... England jävlas med mig. Jag fick precis veta att Sam, den franska killen, inte gick ihop riktigt med sin familj och han ska åka hem på fredag. Så om jag mår bättre imorgon så ska jag ta mig in till stan och ta en snabb fika med honom. Och försöka hitta en present till lillasystern där hemma som snart fyller år.

Jag gjorde ett tappert försök att få Maddie att hålla tyst under den tio minuters promenad från skolan men lyckades sådär. Hennes konstanta högljuda stämma är mycket irriterande ibland. Speciellt om man mår dåligt. Huvudvärken har hållt i sig ända sedan dess. Får lägga mig tidigt ikväll.


Redan friskare

Efter en dusch och en uppäten croissant så känner jag mig mycket bättre. Jag vet inte om jag vågar smaka på min viktväktare choklad nu när jag upp täckt att den har en underlig smak. Måste underöka dom där nere först för att se om de är rätt smak. Jag köpte ett nytt shampoo idag när jag var i mataffären efter att ha lämnat maddie i skolan. Jag trodde att du skulle lukta jätte gott men de luktade ingenting. Fast kanske ändå, kanske bara är för att jag inte kan andas genom näsan :P Nu blir de iaf lite sömn och sen blir de hushållssyslor, jätte tråkigt men de måste också göras..


Positiva tankar idag

Det är synd om mig. Jag får äta onyttiga saker för jag är sjuk. Jag vill bara krypa ner under täcket och gömma mig... Dagens projekt blir positiva tankar, eftersom jag var fruktansvärt negativ igår så får de bli lite positivt idag.

  • Mamma ska lämna in min kamera på lagning idag, så jag får den "snart" skickad till mig
  • Det är soligt ute idag, ska försöka ta en promenad sen om jag mår bättre


Fuck damn it helvete *piiiiip

Åhh jag är så stört irriterad. Allvarligt, får flippet. Orkar inte mera. Jag kommer inte åt min Hotmail för att mitt konto har blivit spärrat. Och de kontot som mitt nya lösenord skulle skickas till är borttaget. Jag älskar Hotmail för tilfället.

Jag tycker inte om att svära men för tillfället så går inget bra.
  • Min huvudvärk vägrar försvinna
  • Ont i magen, nacken, ryggen, fötterna(för mycket promenader)
  • Ont i halsen
  • Min hotmail funkar inte
  • Jag glömde att köpa hälften av sakerna från min inköpslista unedr dagen shopping
  • Jag kan inte kolla på Idol
  • Jag saknar min säng och min katt
Vad kan jag mer klaga på.....
  • En mapp med bilder som jag ville ha nu finns inte på min bärbara hårddisk
  • Min kamera är kvar i Göteborg
  • Jag vet inte vilken radio signar BBC1 är på så jag kan inte lyssna på de, orkar inte leta igenom
  • Jag måste gå på toa men är för trött för att gå ner för trappan

Ne, nu är de slutklagat. Jag har iaf min varma choklad här brevid mig.

Halsont och allmänt trött


Patrick Cox

Jag har köpt en nya väska idag :) Jag behövde en ny väska där jag fick plats med både min laptop och mina skolsaker och nu har jag de :) Patrick Cox, aldrig hört talas om honom innan. Han är tydligen en Kanadesisk/brittisk designer eller nått och jag är kär i hans väskor. Och plånböcker. Det kommer säkerligen bli fler väskor från honom... Jag fick ett stort köpbehov när jag gick där bland alla hans kreationer (eller aaa, de fanns andra märken där oxå men dom blev jag inte lika kär i). Hittade dock en militärgrön påse/väska från Ralf Lauren som jag hade velat ha men de kändes lite onödigt att köpa en påse. Jag menar, varför köpa en påse... :P Dock var den jäkligt snygg.

Jag hade en fin lista på saker som jag skulle köpa men självklart så glömde jag bort hälfen av sakerna på listan... Så nu kanske jag måste till stan imorgon också. Väldigt störande.



Nu är de mjukisdress och Engelska glosor som står på mitt schema. När man är i England så kan man ju lika gärna anstränga sig för att lära sig så mycket som möjligt.


Harry Potter

Ligger i soffan och kollar pÅ Harry Potter, den fÖrsta filmen :) Snart blir de sova som stÅr pÅ schemat. (underligt, min telefon vÄgrar att skriva smÅ bokstÄver och jag orkar inte logga in pÅ datorn och touchen fungerar inte pÅ denna sidan av nÅn anledning) Imorgon ska jag nog ta mig in till stan en stund om jag orkar, ska fÖrsÖka fixa ett bankkonto pÅ en Engelsk bank.
XX

Walk in

Jag har spenderat massa tid på att möblera om i mitt rum idag. Jag höll på att bli tokig på att jag inte hade nått ljus vid mitt skrivbord... Och mina kläder fick inte plats, eller de fick plats men de va jobbigt för jag kunde inte se dem ordenkligt så jag skapade en halvt "walk in closet" med en stång där de egentligen skulle hänga ett draperi. Så nu kan jag se mina kläder som finns i garderoben också.

Jag har precis pratat med Bruna på skype :) Länge sen jag pratade med henne. Jag har börjat sakna mina vänner där hemma nu. Bara tanken på att knappt få träffa dom unedr ett helt år är hemsk så försöker att inte tänka på de. Nu är de en trevlig Au Pair uppgift som står på schemat; stryka kläder... Strykjärnet gick sönder för två dagar sen så jag ligger lite efter på den fronten. Men nu har vi ett nytt fullt fungerade strykjärn.

 

XX


Children of 9/11

Sitter och gråter konstant till en dokumentär om barn som förlorade sina föräldrar under 9/11. Jag klarar inte av att se nån annan gråta. De värsta var i början när man fick se bilder av föräldrarna som dog och när barnen berättade sina starkaste minnen.



On my way

Nu drar jag snart in till stan för att möta upp de andra för en lunch. Klockan två blr de lunch time. Innan de tänkte jag fördriva tiden men att gå runt i affärer eller nått. Fruktansvärt uttråkad här hemma för jag har inget att göra. Ska inte träffa de andra förrän om tre timmar. Ne nu ska jag undersöka busstabellen.


Sunday morning

Godmorgon alla där hemma i Sverige. Hoppas ni haft en trevlig morgon. Jag vaknade i morse av ett fint sken från min väckarklocka samt att en kvinna prata om Gud på radion. Jag tycker väldigt mycket om när jag glömmer att stänga av väckarklockan. Gud hit och Gud dit. Hennes man var ett offer i 9/11 och hon stod och sa att han dock av en anledning. Att gud offrade honom. Att de fanns något positivt med det. Ibland undrar man hur vissa människor tänker, jag kan bara inte sätta mig in i en hypertroendes tankebanor. Det är hel omöjligt.

Studying, I am not mad

Jag hittade en bok "behavioural and Cognitive Psychotherapy" postad till Jez för lite mer än en timma sen. Nu sitter jag här som en nörd med boken som Jez gav till mig, en kopp te, ett antekningsblock, en ordbok och google translate. Jez bara skrattade åt mig när jag satte mig och började läsa ur en forskningsbok... Han adderade till alla andra knäppa saker. Han varnade mig lite snällt att jag skulle hålla avstånd till de jag läste, fattade inte riktigt vad han menade med de men strunt samma.

Måste säga att de fanns stört många ord som jag aldrig sett innan och när jag kollade upp vad de betydde så gjorde de mig inte heller direkt klokare. Hel underliga ord som Jez sa att ingen använde. Förutom forskare när de skriver psykologiska rapporter. Men de jag förstår ur boken är intressant, gosh... Jag saknar skolan, saknar att faktiskt lära mig nått onödigt som jag förmodligen aldrig kommer använda. Därför sysselsätter jag mig med att lära mig engelska ord som jag aldrig någonsin kommer använda. Men vem vet.. Nån dag kanske jag blir en grym psykolog och flyttar till england. Inte för att jag ska plugga psykologi men ändå, men kan ju alltid sätta sig in i ett senarie där jag faktisk skulle kunna få användning för orden. Fast de kanske man kan få i lagtexter också. Ne nu sitter jag här och för en vacker monolog för mig själv och inbillar mig att nån annan ska förstå mina tankar. De är jätte tråkigt att inte ha nån att dela med mig av mina förvirrade tankar...


I am lost without you


Varm choklad

Dom gör livet så svårt för sig här... De finns ingen Oboj här, hur ska man då kunna göra varm choklad? Jag hade problem i början. Först smakade de enbart kakao sen bara sött och tillslut så smakade de helt okay. Nu blir de tv; Dr Who. Barnens favorit program så man får offra sig lite, inte för att jag har så mycket annat för mig. Att vara barnvakt en hel dag är dötråkigt.

 


Från solsken till mega regndroppar

För en stund sedan så var jag ute i trädgården med Anoushka och hittade hasselnötter, dom smakade som vanliga hasselnötter. Intressant eller hur... Kom igen, vem vill inte veta att jag har hittat hasselnötter lixom? En till intressant sak som jag tycker tillhör allmänbildning (enbart för att jag vet de, mohaha) är att ekorrarna i England är gråa. Inte rödbruna som dom är i Sverige. Japp, de borde alla veta:)

Sen helt plötsligt så kom de ett svart moln och släppe enorma regndroppar... Jag är glad att jag inte var ute, jag tvekar på att ett paraply hade hållt. Jag förstår inte vad som hände där riktigt :S


Pizza

Nu har vi precis ätit lunch, mycket hälsosam lunch dessutom. Pizza. Hmm inte mitt val av lunch direkt (Jez sa att vi skulle fixa pizza till lunch) och nu har kidsen satt på en film. Jag är barnvakt för barnen idag. Egentligen är jag ledig på helgerna men ibland behöver jag hoppa in som barnvakt.

Anoushka har nått fel på sin mage just nu så hon är i konstant pain. Stackarn, om inte denna medicinen fungerar måste hon leva på mejeriprodukter i två veckor. Inte alls nice. Men hon tycker de värsta är att hon inte får dricka sin apelsinjuice. Hihi lite underhållande. Men nu ska jag sätta mig i soffan med barnen och kolla på en film. Sen får jag la ta med dom ut på en promenix eller nått så dom får lite frisk luft.

XX

Friday, Friday

Älskar att shoppa här, jag blir till och med sugen på att köpa skor... De händer inte normalt sett fast jag vet inte kanske har jag förändrats lite. Jag har börjat bli ett fan av väskor och skor nu precis som alla andra tjejer där ute.. Hmm knepigt. Fast jag är fortfarande mest besatt av jackor. Den på bilden köpte jag idag :) Jag hade en väldigt förvirrad konversation med killen i kassan för han envisades med att den va på rea vilket jag inte all kunde förstå :P De tog mig runt en minut innan jag ryckte på axlarna och gick med på de. Han måste tyckt att jag va helknäpp som argumenterade mot honom. Jag ville först inte gå med på att de faktiskt var rea på jackan.

Idag har jag spenderat halva dagen på stan med Gunhild, Sam Och Loan. Loan är fransyska så hon och Sam gick runt och pratade franska halva tiden vilket gick mig och Gunhild på nerverna för vi kände oss som ufon halva dagen. Loan verkar super gullig så henne kommer jag trivas med. Hon verkar desutom dela min klädsmak så henne kan jag definitivt shoppa med :)


Dinner time

Titta vad barnen ska äta.... DET ÄR LIK KORV !!! Urshhhhh... Dom är underliga i de här landet.

EDIT: Korvarna smakade mycket underligt. Nästa gång underviker jag dem.


Godmorgon

Väderprognos: Grå himmel, troligtvis regn senare under dagen

Visst låter de underbart att bo i England...  Att vara AuPair betyder: vara ledig större delan av dagen så nu ska jag ta mig in till stan och fika, dricka nått varmt och äta nått gott.


Älskar låten


Sweet dreams

Jag har precis kommit underfund med hur min WebbKamera fungerar vilket resulterade i många inte så fina bilder. Men dom får ingen se... Mohaha! Eller kanske nån vacker dag när solen skiner (vilket den aldrig gör här i England i vilket fall som helst).

Nattinatti alla där hemma i Sverige.

 


Avslappnande dag

Idag har jag inte gjort någonting. Bara tagit de lugnt och försökt bli kvitt den lilla förkylning/huvudvärk som jag råkat ut för. Så jag har suttit med min bok Pride and Prejudice nästan hela dagen och bara tagit de lugnt. Nu sitter jag och dricker varmchoklad som jag fick bomba med vaniljsocker :P De där pulvret jag använde smakade som ren kakao... Jag saknar Oboj. Idag fick jag även ett enormt sug efter kalaspuffar, ska gå och undersöka om dom har de här imorgon :)

De händer mycket underhållande saker när jag hämtar maddie från skolan (kanske inte jätte roliga men ändå, försöker få de att låta bra). Idag såg jag en mini liten bil som var halvt full med grenar av nån lustig anledning som jag fortfarande försöker lista ut. Bokstavligt talat halvt full med grenar alltså. Hela bagaget och hela baksätet var fyllt med grenar, från botten till taket :S hel underligt.

Sen ser jag alltid en mamma som har massa tatueringar och alltid skyhöga klackskor. Funderar lite över varför man vill ha på sig dom när man hämtar upp sitt barn från skolan. Hon ser alltid lika trashad ut, tro mig. Hon påminner lite om ett spöke ibland... Fast kanske inte... Ärsh, får sluta föra en monolog om hur hon ser ut.

Så nu har ni som läser min blogg fått veta lite inte så vettiga saker... Jag tycker om att berätta meningslösa saker, jag brukar göra de helahela tiden. Fast igentligen så är dom inte så meningslösa, jag menar vem vill inte veta alla väldigt nödvändiga saker som jag har att berätta :)? Btw, japp jag är mycket självupptagen.

Imorgon ska jag in till stan och utforska lite mera plus ta en fika med mina Au Pair kompisar. Får se hur de går, de ska vara en tjej som jag inte träffat innan med imorgon oxå. Hon är oxå fransk. Frankenstainarna tar över Worcester! OMG, its rubbish! Haha ne nu för jag monolog igen... Anyway, stay cool!

XOXO

Till Cissi och Elli


Titta vad duktig jag har varit


Första skoldagen

Händelsefattig dag idag... Maddies första skoldag idag så fick gå med henne till skolan på morgonen och hämta henne på eftermiddagen. De regnade imorse... oväntat, eller hur?

Jag har spenderat mestadels av dagen med att städa. Jag blir tokig på den här familjen, eller kanske borde bli tokig på deras förra Au Pair. Jag har städat Anuoskas rum idag. Eftersom dom inte riktigt hann fördigt med allt som skulle fixa innan de började jobba så har projektet lags på hyllan under en veckas tid nu. Men de va stört dammigt i hela rummet men nu är de fint :) Dom tror att jag är helt galen i den här familjen. Jez som jobbar med mentalsjuka säger så snällt att jag passar in bland dem :P Han älskar att jävlas med mig men de är bara att jävlas tillbaka :)

Förresten, jag är jätte duktig. Jag äter massa saker som jag tidigare bara rynkat på näsan åt... Jag kan ju inte direkt vara så där kräsen som jag brukar vara direkt. Men jag har berättat för dom att jag vägrar äta inälvor av nått slag. Eller majonäs.


Min helg i korthet

Detta är för din skull syrran, bara för att du inte ska komma hit och slå mig...

De har hänt massa saker under de senaste dagarna som jag inte orkar skriva om. Annars kommer de här inlägget bli en mil långt... Anyway, i korthet. Jag träffade de andra två Au Pairerna i lördags och var med dem tekniskt sett hela dagen och kvällen. Dom är trevliga och enkla personer, inte allt för komplicerade. Vi kilade runt på stan, in och ut genom affärer på jakt efter saker som vi behövde köpa. Sam var helt omöjlig när de gällde klädfronten :P Han skulle ha en stickad/virkad cardigan. Den skulle vara grå, inte för mörk grå, den fick inte vara sticksig, inga fickor, inte för tjock, inte för tunn, inte för sportig ovs... Haha de va omöjligt.


Igår var jag på ett silver bröllop hos våra grannar, Terry och Heather. Det var massor av folk där i olika åldrar och de va toppen mysigt även fast de va iskallt och lite halvregnigt, vi spenderade mesta tiden ute i ett partytält. De va folk i min ålder också, Marias kompiars mestadels. De flesta av dem var jätte trevliga, några var lite småknepiga men man kan inte förvänta sig allt för mycket. De flesta av dom i min ålder kom på slutet, men i början var de en kille som kallade för JeJe (engelsk uttal såklart) som var jätte, jätte gullig. Självklart så skulle han vara sexton år gammal, fast jag hade nog gissat på 18 utan problem för han såg äldre ut:P Han pratade jag med ganska mycket i början och han var trevlig och så men man märkte på hans värderingar att han bara var sexton år. Vilket gjorde honom besviken, han var tydligen stolt över alltid bli behandlad som en artonåring :P Samtidigt, jag hade lätt kunnat vara med honom om han vart två år äldre, jag vill inte riktigt hänga med honom och hans sextonåringar till kompisar :)

Joanne och hennes kompisar var iaf samma ålder som mig. En kille som hette John fick mig att försöka lära honom lite svenska och fann det mycket underhållande att de svenska ordet för "pee" är "kiss". De slutade med att han gick runt och sa: " can u hold my öl, I need a kiss". De va underhållande att se de allas förundrande ansiktsuttryck när han gick runt och sa så :)

Idag har jag spenderat min tid med att först gå in till stan med kidsen för att köpa skolprylar. Skoluniforms skjortor och pennor stod på inköpslistan. Sen blev de en fika på Café Nero, deras chai latte var stört god :)


William Shakespeare

Idag har jag som sagt tillbringat nästan hela dagen i Stratford med Judith och kidsen. Stratford var supermysigt, hade definitivt kunna tänka mig att bo där:) Att se hur William Shakespeare bodde var la lite små intressant men inte nån absolut sensation. Däremot var trädgårdarna till de husen vi va inne och kollade i extremt vackra. Vi hittade en mycket intressant fågelskrämma som bestod av en potatis som dom satt in fågelfjädrar i... Mycket orginell konstruktion. Måste dock säga att jag var lite besviken för att jag inte fick se något spöke, tyckte att nån kunde klätt ut sig och sprungit runt och viskat "buuuhuuu" i folks öron :P

 

Självaste staden, inne i shopping delen, var full av liv. Både engelskmän, amerikanare tillochmed japaner och kineser invaderade gatorna med kameror och shoppingpåsar. De fanns massor av stora affärer som gav kliade i fingrarna för att jag ville gå in i alla men de gick inte riktigt när dom andra var med. Jag tappade bort dem inne på apoteket, måste tillägga att de var ett enormt apotek. De slutade med att jag satte mig utanför och väntade :P

 


Stratford-upon-Avon

Nu ska jag bli bästis med William Shakespeares spöke :) Nu ska jag, tjejerna och Judith (mormor) åka till Stratford och checka in läget. Måste säga att de ska bli lite intressant att se hur de ser ut där. Om de är lika söta byggnader som de är här i Worcester. Lovar att fota Williams spöke om jag ser honom samtidigt som jag säger "To be, or not to be: that is the question"



Swedish meetballs

Att vara en Aupair är toppen mysigt :) Idag har jag spenderat större delen av dagen med Maddie. Vi har sjungit singstar och de lät lite allmänt falskt som vanligt. Ännu falskare från Maddies sida, hon sjunger fruktansvärt dåligt. Högt, grält och konstant... Börjar vänja mig med att höra högt oväsen från henne dygnet runt :)

Sen gjorde vi hemma gjord isglass av cocacola och sprite (knepig kombination enligt mig dock). Gjorde även smooties med björnbär som båda två totalratade vilket förvånad mig. Jag tyckte iaf att den var god även fast den hade en extremt ovanlig färg... Efter de och lite klädstrykning gick jag och Maddie in till stan och gick runt i affärer och tog en fika på ett mysigt café. Älskar att Maddie också är ett stort fan av kläder. Vi gick runt i olika klädaffärer i tre timmar :) På vägen hem gick vi in i lite antikaffärer för at undersöka om dom hade någon fin spegel till maddies rum. Dom håller på att göra om och hon ville ha en fin spegel och ibland kan man hitta superfina speglar i antikaffärer.

Nästa stopp var i parken där vi klättrade i träd. Jag lyckades komma upp på en hög gren, Maddie stod och tittade på med skräck blandad förtjusning för hon var säker på att jag skulle trilla ner, vilket jag inte gjorde. Han mina klättringsturer när jag var liten att tack de för. Jag var fruktansvärt envis som barn (kanske även fortfarande) och att klättra i träd var en av mina favorit sysselsättningar. De spelade ingen roll om de solsken eller om de blixtrade... Jag klättrade upp i vårt kastanjeträd i protest en gång när de blixtrade, inte världens smartaste kanske...

Sen var det Swedish meetballs som gällde, dom har pratat om de hela veckan så idga fick de bli köttbullar. Maddie var grymt stolt över hur duktig hon var på att rulla köttfärs. Precis när jag skulle få äta min isglass så kom Jez hem och meddelade att vi skulle åka om fem minuter. Och där stod jag med en brunsås nerkletat tröja och en sminkning by Maddie... Jag skulle åka och träffa två andra AuPairer som ocå bor här. Anyway, de gick på fyra röda minuter att byta om och ta bort min inte så vackra sminkning.

Killen hette Samuel och är från Frankrike. Hans engelska är urusel men man förstår iaf vad han säger, för de mesta iaf. Gunhild som den danska tjejen hette verkade vara trevlig. Hon är inte den typ av person jag normalt sett skulle umgås med om man går efter utseende. Hon har dreeds, fast inte i hela håret, hon försöker få de att växa ut igen tydligen. Men de va trevligt att träffa lite "kompisar" här så vi får la se vad som händer framöver, får la försöka arrangera en utgång så man kan träffa lite mer människor. Stan fylls tydligen med folk i min ålder senare när skolan börjar runt den 20 september :) Anyway, nu ska jag sätta på en film och krypa ner under täcket.


RSS 2.0