London

Första halvan av första dagen i London med familjen avklarad. Det är jätte fint väder här så idag har jag storsat runt i en klänning som jag köpte igår. Köpt lite mera saker både idag och igår som jag definitivt inte orkar att fota för att visa.
Vi har traskat runt i stan mellan nio på morgonen och fyra på eftermiddagen. Endast suttit ner för att äta lite. Vi köpte med oss sushi (pappa en sallad) och satte oss ner på gräsmattan i hyde park. Det var riktigt mysigt
Om tjugo minuter ska vi röra oss från hotellet igen. Vi ska ut och äta och sen ska vi kolla på musikal.
EDIT: ( Orkar inte skapa ett nytt inlägg så skriver till de här.
Musikalen var jätte BRA!! Vi var och kollade på We Will Rock You och de var väldigt mycket fart och fläckt i den. Man skrattade lite halvt konstant åt alla spydiga kommentarer en av huvudpersonerna slängde ur sig varannan sekund. Så om någon vill se en musikal så kan jag varmt rekommendera We Will Rock You. Jag tror att det enbart är Queens låtar så man kände igen alla.
Men nu så ska vi krypa ner under täcket och sova. Iaf om en liten stund. Ska genomgå "borsta och fläta håret" proceduren först och de brukar ta en stund. Jag har iaf ljudet av storstad och blått ljus som lyser in genom ett öppet fönster som underhåller mig medans jag gör de. Maja ligger i sin säng med mobilen framför ögonen och gör sina små söta ljud. De där välbekanta hummningarna som hon gjort sen hon var liten. Ni som sovit i samma rum som henne vet säkert vad jag menar... )

LONDON CALLING

Sitter på tåget till London nu. Har precis kollat klart på första Tomb Rider filmen och jag är fortfarande inte framme. Pappa, Marie och Maja kommer ikväll så jag har en dag ensam i London först. Eller dag och dag, kolockan kommer vara närmare tre när jag är i London. Det är nog en bit kvar, jag har ingen aning om hur lång tid de ska ta. Vågar dock inte riktigt sätta på en till film. Kommer bli streesigt att packa ihop datorn och allt sånt där sen.
Väntar för tillfället på att gubben men den rulbara matvagnen ska gå förbi. Jag börjar bli jätte hungrig nu. Har inte ätit speciellt mycket idag. Dååligt Lina men jag har inte hunnit direkt. Jag hade prov mellan halv 10 och halv 11 och när provet slutade så hade jag en och en halv tima kvar till tåget gick. Självklart så glömde jag att lämna in en bok som absolut skulle in idag så jag var tvungen att släpa med mig mina två rullväskor till skolan igen innan jag kunde rulla vidare till tåget. Efter provet så var det bara hem, låsa alla dörrar och fönster som gällde. Städning och tömmning av kylskåp osv gjorde jag igår.
Nu stannade vi i Reading så de lär inte vara överdrivet långt kvar. Ska läsa igenom alla bloggar som jag har ett behov av att läsa och sen ska jag stänga ihop och packa ner datorn igen.
XX

Converse

Jag vet en sak som jag ska köpa när jag åker till London på torsdag. Nya converse... Jag har knappt tänkt på det innan men jag upptäckte häromdagen att dom inte bara var smutsiga, dom är även trasiga. Visst, de kanske är så många vill att deras converse ska se ut men jag gillar mina hela och vita.


Min helg

Hej hej alla där hemma i Svealandet.
Jag har haft fullt upp hala helgen, eller sedan i torsdagskväll faktiskt. I torsdags var jag ute med Will, Sam och Charlie. Will och Sam var uppe och hälsade på från Cornwall där dom bor. Jag har försökt sätta mig in i hur de ser ut där nere. Will's familj har 8 hästar, Sam's har 7 och Charlie's har 9... Haha och dom sa de som om de var helt normalt. Det var iaf trevligt att träffa Will och Sam igen, träffade dem sist när dom var uppe och hälsade på Charlie. Charlie stöter jag på ute lite då och då. Jag kom iaf hem sent och sen var de bara att ta sig upp klockan sju igen för att lämna Maddie vid skolan.
På fredagen var de utgång med alla tjejerna som gällde, Josefin kom hit innan och så fixade vi iordning oss tillsammans. Vi hämtade upp Maria med taxin på väg til stan och mötte upp Laure, Loan och hennes syster, en Italiensk tjej som jag inte träffat innan. Jag och Josefin gick hem ganska tidigt, det var lite små lame på de sista stället vi var på och jag kom idag fram till varför. Det var St patricks day igår så alla var ute igår istället för i fredags.
På lördagmorgonen tog vi de chillt, duschade och åt frukost i lugnt tempo innan vi tog bussen till stan för att köpa presenter. Båda våra "värd-mammor" fyller år i veckan och idag var det morsdag i England. Jag köpte två presenter till Fiona varav en av dem fick hon imorse. Sen var vi och åt sushi på sushirestuarangen här i Worcester och innan vi åkte hem till mig igen tog vi oss en fika. Josefin åkte hem vid femtiden och senare på kvällen var jag barnvakt.
Vi kollade på filmen "the help" och jag satt i tårar i slutet. Den var faktiskt väldigt bra. Den handlade om hur mörkhyade kvinnor blev behandlade när de jobbade som hushållerskor till vita kvinnor. Vid tandborstningen så hade barnen krig så de slutade med att den ena hade mordtankar och den andra stod och grät.
Fick sitta och krama om Maddie och prata med henne tills hon hade lugnat ner sig, slutat gråta och kunde sova. Då var de bara att gå och ner till Anoushka för att reda ut saker med henne. Maddie retar gallfeber påp henne och jag kan förstå de, hon är underbar men hon är en retsticka och så fort hon tror att ingen är i närheten så kan hon vara jätte jobbig mot sin syster. Fick sitta och förklara att detta är fullt normalt. Jag och Maja bråkade sjukt mycket när vi var små och när jag berättade lite så satt hon och skratta till slut.
Idag var det morsdag så idag har vi lagat mat halva dagen och andra halvan av dagen så ar jag suttit och hjälpt Anoushka med hennes läxa. Dom missar två veckor av skolan så hon måste bli klar med en uppift om shakespear två veckor innan de andra i klassen. Hon skulle ha jobbat på den hela veckan men allt hon tydligen gjort var att kopiera ut fakta från olika hemsidor som hon kunde printa ut och läsa... Jag kunde ju inte göra läxan åt henne direkt så jag satt och skrev ner de hon sa på hennes datorn medans hon satt med min och letade fakta hon ville använda sig av.
Nu är det strycka skolskjortor, fixa lunchbokar som gäller innan allt inför imorgon är fixat. Jätte roligt när man bara vill krypa ner under täcket med en bok...

Bel-Ami

Färdigpluggat. Nu ska jag fixa lite lunch och begrava mig i boken Bel-Ami. Jag är förövrigt kär i boken, den fängslade mig. Jag brukar vilja läsa kärlekshistorier men jag gillar boken starkt. Philip tyckte inte alls att den lät rolig när jag hade högläsning för honom vid skype igår... Men whatever, det är jag som ska tycka om boken. Sitter även med Sherlock Holmes i lyssnarbok på mobilen lite då och då när jag har tråkigt. Tänkte plöja mig igenom alla klassikerna på engelska innan jag flyttar hem. Precis lyssnat klart på Alice's Adventures in Wonderland och Emma by Jane Austen.
Sen bär de av till skolan för lite lektion, yey! Kanske hinner gå förbi fruktaffären och köpa ett paket hallon/blåbär/jordgubbar innan jag går in på skolan :)
Bye

Update

Woppsi, nu var det fyra dagar sen jag skrev här. Jag har till och med haft saker att skriva om så det är bara av ren omotivation som jag inte laddat upp något här.

I lördags var  vi ute och åt på Galleria Italia, i söndags var jag och tittade på Rugby (Frankrike-England) i en pub med Josefin och mina tre franska kompisar. Laure satt och svor för att Frankrike förlorade. Mycket underhållande må jag säga. I måndags hände inget över huvudtaget. Igår hängde jag i stan och köpte en kavaj/blazer och whatever de nu kallas som jag har på mig idag.
Nu ska jag ta tag i mina stavningsproblem och öva lite stavning. Vi har vikarie idag och han lär säkert testa oss på en massa stavningsfel som britter själva brukar göra. Vi fick en lång fin lista på ord som engelska människor brukar stava fel och jag må säga att jag stavar många av de orden väldigt fel.

9/3-12

Jag mår typ bra nu, efter en varm lång dusch och lite asprin så mår jag bättre. Ska nog ta med mig en bok och gå till ett Cafeé vid Maddie's skola om en stund. Fast innan de måste jag undesöka matfronten här hemma och äta lite lunch för min mage kurrar och det är jobbigt.
Satt och skrattade lite för mig själv åt alla knäppa bilder jag har från våra utgångar. Jag har inte vart ute på två helger nu! Hälsosamt eller hur? Förra helgen var bara väldigt slapp och helgen innan de så var jag iofs ute och åt middag, var på bio och efter de tog två drinkar. Men jag skulle inte räkna de som en utgång.
Får se vad som händer i helgen. Den är ganska planlös än så länge. Imorgon ska jag ut och äta italienskt med familjen. Lär möta upp Josefin någon dag under helgen med men som sagt ännu inget planerat.

Näsblod... yey!

Jag blir så trött på migsjälv ibland. Jag blodade precis ner mina vita lakan. Varför skulle jag upptäcka att jag blödde näsblod precis i samma sekund som jag lutat mig över sängen. Fina blod prickar på mitt lakan! Haha åhh jag orkar inte...
Jag har iaf varit ute i solen och sugit åt mig lite d-vitaminer samtidigt som jag pratat med mamma via Viber. Jag älskar Viber, vad skulle jag göra utan Viber och Skype? Sen har jag tagit lite bilderi de härliga vårvädret.

8/3-12

Jag har mått lite sisådär de senaste dagarna. Eller jag mår bra men energin ligger i botten. Väldigt störande. Men lite extra mycket sömn så har de löst sig ganska bra, jag är nästan lika pigg och glad som alltid.
Idag har jag ägnat mig åt att bara chilla. Kankse borde gjort något vettigt men jag kom inte så långt. Jag satte på en värdelös disney channel film istället. Om de där två tvillingaren. Den var helt värdelös men man måste ju ändå veta hur filmen slutar. Eller hur?
Jag tänkte ta mig ut i solskenet lite nu, kanske ta en sväng förbi the pumphouse och fått pluggat lite. Eller så går jag och köper en bok. Har inte riktigt bestämt mig ännu hur jag ska göra... Fast jag vet bara att jag måste ut ur huset en stund, jag börjar bli irriterad på mig själv och det är inte bra. Jag avskyr att vara rastlös...
Så här har mitt rum vart upplyst de senaste kvällarna. Mitt rum har en svag doft av.. hmm ämm joo någonting. Gott luktar det iaf.

Pink/peach

Igår när jag var inne i stan så köpte jag ett par rosa/peach färgade jeans. Så gick det när jag skulle köpa ett par nya svarta jeans... Haha. Tog en catch-up-fika med Laure och sen vandrade vi runt i affärer en stund. Jätte mysigt att träffa henne igen för det var ett tag sen jag träffade henne och bara hade tid att prata igeom alla killbekymmer/kompishändelser/helgens utgång och massa massa mera.
Skypeade med pappa en liten stund innan och nu sitter jag med skype med Fredrika :) 

Sommarkänsla

Jag vill ha sommar nu, trött på regnigt väder. Det har iaf varit sol halva dagen som tur var. Det ösregnade när jag vaknade och mitt glad humör var som bortblåst. Fast sen tittade solen fram och då var de bara att ta sig till stan och träffa Josefin, Gloria och en ny svensk AuPair som heter Kajsa. Jag gick runt i enbart skjorta och låtsades som om att de var sommar.
De första jag gjorde när jag kom in till stan var att leta upp ett apotek - värktabletter - pmshumörsänkare behövdes.... Haha sen åt vi lunch på Bushwackers där jag och Gloria konstaterade efter att ha tittat på klockan att vi oftast håller till där tolv timmar senare. Klockan två på natten. Inte klockan två på dagen... haha

2 mars

Nu är det 25 dagar kvar tills jag kommer hem och hälsar på lite. Det är snart och jag längrar efter mina kompisar, min familj och får inte glömma; min katt! Haha
Tänkte försöka skriva lite på min essä om onlineshopping men jag vet inte riktigt vad jag sak skriva direkt... Funderar på att ta mig till ett fik och plugga där, det finns för mycket andra saker som man kan göra hemma som är roligare än att skriva en essä. Solen tränger säkert snart igenom molnen och dimman som ligger i luften här.
Igår eftermiddag var det jätte fint väder, älskar verkligen när himlen får en orange ton. Satt utomhus, pratade i viber och väntade på att Maddies balett skulle ta slut. Satt och tittade på när dom åkte i skaterinken utanför danslokalen.

Vad hinner man inte med på en dag?

Jag har hunnit med hur mycket som helst idag. Lämnade Maddie på skolan och sen gick jag till gymmet med Fredrika stöttande i telefonen. Haha jag hade verkligen ingen lust att gå till gymmet. Efter de så städade jag hela köket; dammsög, torkade golvet ovs. Sen tog jag mig till stan och köpte mini cupcakes till imorgon när Anoushka fyller 13. Efter de så var de direkt hem för att städa hela mellanvåningen och barnens rum. Dammsugning, dammtorkning och allmänt städa iordning saker. Sen så stllde jag mig framför tven med strykgärnet i högst hugg.
Visst verkade det roligt att vara AuPair? Haha vissa dagar är inte alls roliga. Har varit hemma en stund nu efter att hämtat Maddie på skolan och om en halvtimma ska vi på balett. Jag har sovit jätte dåligt i natt så har ingen lust att göra något mer idag.
Väderprognosen idag har varit skiftande. Imorse frös jag rumpan av mig och nu är det varmt. Vaknade upp till tjock dimma och nu är himlen klarblå.
Världens depp inlägg. Haha nu ska jag äta en macka eller något. Tror att jag har sockerfall eller vad de nu heter. Mitt humör hamnade i botten.

RSS 2.0