Gråskaligt väder som vanligt

Gillar att jag lyckats ta fel på dagarna... Jag gjorde mitt prov imorse, jag trodde att de skulle vara på torsdag... Torsdag och tisdag låter typ likadant på engelska tycker jag. Anyway, de gick splendid :) Så tisdag den 20 september börjar jag skolan igen. Dock bara fyra timmar i veckan men ändå, de är alltid nått. Småtjejernas skola börjar nästa vecka på tisdag och på onsdag så då får jag lite mer egen tid utan att behöva hålla så mycket koll på kidsen.

Imorgon kväll ska jag förmodligen träffa två andra AuPairer som bor här i Worcester. De ska bli kul, dock lite småläskigt. Tänk om dom är jätte jobbiga och jag ska behöva umgås med dem... urrshh, haha. De är en kille och en tjej :) tjejen tror jag är dansk men killen har jag ingen aning om :)


You and me

Leker med fotoredigering... Kommer att sakna dig massa detta året !


Maddie


Engelska plugg

Godmorgon idag har jag välsignats med grått väder... Urch... Det är nått som kallas för Bank Monday idag så Fiona och Jez är lediga. Dvs, jag är oxå ledig. Jag hade tänkt ta mig in till stan och köpa ett headset som jag kan ha till skype man jag kom på att jag kunde testa mina trådlösa hörlurar/mic till mobilen. Har ingen lust att ta mig in till stan idag också. Nu har jag precis plockat fram mig bok och ett häfte. Dags att plugga lite engelska glosor. Känner mig mycket duktig idag. Sen måste jag gå och undersöka mataffären för att se om dom har något svenskt godis, hur ska jag annars överleva? Jag kan iaf börja med mina svenska nappar :)

 

Familjen ska ut och promenera idag men jag hade ingen större lust att följa med dem. Ska nog mysa framför en film eller nått lite senare. Skönt att få lite egentid. Jag har haft en liten tjej som har klängt på mig i tre dagar nu.

 


Sunshine in the rain

Planen när väckarklockan ringde i morse var att gå ut och springa... Tror ni jag gjorde de? Pfff nee, inte en chans :) Jag gick upp, åt frukost (mycket viktigt info för er som läser... jag åt frukost.. wooho) och sen gick jag och tjejerna ut på en promenad. Dom fortsätter att visa mig runt överallt som ett efterblivet litet barn. Vi gick längst floden/kanalen till ett fik och köpte glass. I kanalen var det en kanottävlig, mycket intressant faktiskt, har aldrig sett en tävling i de innan. Haha dom killarna hade STORA arm muskler, men nackdelen är att ingen av dom är snygga endå, armmusklerna hjälpte inte. Jag har inte sett en enda snygg kille i de här knäppa landet ännu... Börjar fundera på om vi svenska överlag är bortskämda med snygga människor.

Dom har underbara klädaffärer men ändå så klär sig alla gräsligt fult. Jag förstår inte hur de går ihop. Missmatchningar överallt. Men men, de är la Englands mode... Jag har även gjort den brillianta slutsatsen att alla i denna stad äger minst en hund var. De är hundar överallt, och då menar jag överallt ! Vilka grymma slutsaster jag gör idag (måste hybrisa lite för Fredrikas skull)... Föresten, den första bilden (från igår) är bara för att visa er hur folk kan se ut i de här landet... Och igår regnade de....


Måste säga att jag fortsätter att imponeras av hur vacker den här staden är. Jag älskar den! Jag vill ha de där huset/slott/herrgård vid kanalen som jag fotade idag :) Vill, vill, vill ! haha underbart sött hus va de iaf :)

Anyway, när vi var på andra sidan stan så ösregnade de vid vårt hus:P Och vi hade jätte fint väder. Underligt, eller hur?

Mohahaha, jag hittade Cocacola Zero :) Jag ska lägga upp den bilden på Simons facebook... Han älskar kemikalierna i denna goda dryck :)



Back from town

Tillbaka från vår frukost och tripp till stan. Tjejerna visade mig sina favoritaffärer och däribland en secondhandaffär för böcker. Hittade sagan om ringen triologin som jag inte kunde låta bli att köpa. Så nu hr jag tre ytterligare böcker att läsa... Imorgon så kommer deras grannar och ett till par med minibarn hit, så jag kommer få träffa lite olika personer. svårt att förstå att detta bara är min tredje dag här, känns som om jag vart här i evigheter. Men jag trivs väldigt bra här.

Fiona berättade att när hon var yngre så bodde hon ett år i utomlands och de hon saknade mest var att alla britter är så knäppa.... Idag när vi var ute på stan så fick vi syn på en stor orkester mitt på gatan. När vi gick förbi samma ställe lite senare så stod de tre tjocka magdansöser där... Den ena tanten hade extremt slapp hud runt hela magpartiet och så stod och och dansade magdans... Hmm ibland undrar man hur de tänker....

Tjejerna tog mig in i en klädaffär som jag absolut älskade, kommer dock inte ihåg vad den hetta just nu... Sen gick jag förbi MarksandSpencer där jag definitivt kommer spendera lite tid nästa gång jag är inne i stan. DOm hade även en liten marknad inne i stan idag, de hade dom igår med... Hittade den när jag gick vilse påvägen hem från stan...

Normalt sett så är jag ledig på helgerna... Vad tusan gör man då :P Fast de klart, första veckan har man noll socialt liv. Nästa vecka ska jag träffa en annan Au Pair i området vilket ska bli roligt. Fiona känner en mamma som alltid brukar ha danska Au Pairer, inte för att jag förstår danska speciellt bra :s



Good Morning

Goood morning sunshine! Solen skiner och himlen är blå, de är trotts allt inte så farligt hemskt väder här. Snart ska vi ut på stan och äta frukost.

De jag inte orkade skriva igår var blandannat att jaghar en skrivining på college på torsdag morgon kl halv nio. Inför Cambridge kursen. Fiona tror att jag hamnar i Advanced men jag vet inte... Om de är en skriftlig del så är jag typ redan körd, stava på engelska är inte min starka sida...


Went to town

Har lite mer bilder från vår tripp till stan att lägg upp. Stan va även den supermysig, undra om alla småstäder i England ser ut som denna... De är inga mega byggnader och allt är bara super charmigt och de är verkligen lantstil på alla hus. Det fanns massa olika affärer med massa olika märken inne i centrum... Jag fick lite abstinens, de kliade i fingrarna (fingrarna, inte i underarmarna som de gör på alexandra). Jag hittade ett linne inne på min nya favoritaffär, House of Fraser (mycket möjligt att jag hittar en ny favorit så fort jag lär mig att hitta lite i stan). Sen var jag på phonewarehouse och fixade ett engelskt nummer. Som jag förmodligen aldrig kommer lära mig. Jag försökte även fixa ett bankkort med de funkade inte... Störande!

Jag har även bakat chokladbollar med tjejerna idag och dom var otrligt förtjusta i de. Dom hade aldrig sett pärlsocker innan i sitt liv vilket fick mig att rynka på pannan, dom hade tydligen inte de här.

Ne nu orkar jag inte skriva mera, hade en massa saker att skriva men jag känner mig lite småsjuk så de är nog bättre om jag lägger mig... Ska iaf lägga upp lite bilder. Skriver mer imorgon


I am in England

Andra kvällen här och jag är stört trött. Flygturen igår gick jätte bra och jag hittade Jez utan större problem när jag väl var på flygplatsen. Sen var det 40 miuters biltur från Birmingham till Worcester. Worcester uttalas av någon anledning jag inte kan förstå som 'wisteör'... Väldigt underligt, jag lyckades inte säga helt rätt på någon av städerna som stod på skyltarna... Jobbigt med brittisk engelska men jag lär mig la snart förhoppningsvis.

Igår kväll när jag skulle lägga mig så började de regna... Ha Ha... Regn... Men idag har de faktiskt varit riktigt bra väder, väldigt varmt och soligt hela dagen.

Barnen har ängnat halva dagen till att visa mig runt i området. De finns en jätte söt park här som jag definitivt kommer spendera mycket tid i. Husen är också söta, allt är så gulligt här :) Huset jag bor i är ett tegelhus, kan fota de någon annan dag :) Inomhus är en stor röra... Dom gör om i tjejernas rum just nu så de står saker överallt. Men jag är tveksam till om de verkligen har speciellt bra ordning annars. Jag går automatiskt runt och städar upp saker för jag trvis inte med att de är stökigt :p Jag ska ta tag i att fixa iordning hela huset snart, jag kommer inte tåla att bo i ett stökigt hus för lång tid.

Familjen är som tur är helt underbar, jag känner mig redan som hemma hos dem. Barnen är extremt pratiga och den lilla flickan är helt galen... Haha, man har misst något om man inte sett henne sjunga och dansa i trädgården samtidigt som hon leker att hon först är gravid och föder barn och sen gör en bröstoperation... De gick inte att låta bli att skratta, dom är iaf inte blyga. Jag har de på film så jag kan se de om och om igen :) hihi

Anyway, imorgon ska vi åka in till Worcesters centrum och så ska de visa mig runt lite där. Vi ska fixa med engelskt mobilabonemang så snart har jag ett engelskt numer också.

Här kommer lite bilder från idag

 


RSS 2.0