en fobi mindre

Jag är sämst på att skriva här nu... Sen sist jag satt här så har jag fördjupat mig i lägenhetsvirrevarret. Idag har jag skrivit en budget för att vara student osv. Linköping är det förmodligen som väntar till hösten som det ser ut nu. Fast det är snart hög tid att söka skolor så har inte speciellt mycket tid på mig att ändra mig längre. Jag har velat lite för mycket fram och tillbaka.
Idag har jag vart på gymmet, hos frisören och kommit över min rädlsa(snarare fobi) för de som klipper ytterligare lite. Jag är inte ett dugg deppig alls. Det känns snarare väldigt bra. Hon skrattade lite åt mig när jag sa hur länge sen det var jag klippte mig. Men jag har på något knepigt sett vart halvt negativ till att klippa mig här. Förstår inte varför, det var inte direkt svårt att förklara hur jag ville ha de.
Nu ska jag ställa mig med matlagningen

Torsdag

Jag har varit nästan duktig de senaste två dagarna. Igår begravde jag mig i min engelska bok och gjorde ett test. Det tog lång tid och det gick la sådär... Jag åkte in till stan tidigt och satte mig på Nero med mina böcker och min dator innan lektionen började. Hann med ganska mycket innan Gunhild kom och satte sig vid mig och skulle plugga med mig. Vi satt och pratade... Hmm haha det är roligare att prata.

Vad gjorde jag mer igår tro... ? Var på lektionen, städade halva huset, lagade mat, tittade på en helv film med Anoushka, hjälpte Philip med hans läxa. Fast jag var nog inte till så mycket hjälp direkt. Han skulle komma på bra saker med "netspeak" och jag är inte så speciellt förtjust i slang och internetförkortningar. Jag förstår inte vad människor vill ha fram när de använder för mycket förkortningar...
Idag har jag varit på gymmet och efter jag har duschat och så och ska sätta på mig kläder så upptäcker jag att det inte var mina strumpebyxor jag fått med mig... Det var Anoushkas rutiga jag fått med mig... Suck! Jag såg väldigt rolig ut när jag gick hem.
Nu sitter jag här i min säng med skolböckerna framför mig och väntar på att mamma ska logga in på skype.

Festande

Vad har hänt i veckan... hmm? Verkligen inget speciellt som jag kan komma på. Det vanliga bara, varit i skola, skött mina aupair syslor, tränat osv. Min helg har varit fullt planerad dock. I fredags kom Julia in till stan och så fikade vi med tre andra tjejer innan det blev lite klädshopping. Alltid kul att köpa en ny klänning varje gång man ska ut... Hehe kanske inte varje gång men lite då och då iaf. Köpte en klänning med färgglada paljetter. Jag tycker om att se ut som en present med massa olika presentsnören. Den fina beskrivningen har mina klänningar fått några gånger. Men jag är ingen stort fan av svarta klännigar. Det är väldigt snyggt men jag trivs bäst i färger.
Det var Laure's födelsedag förra veckan men det blev att vi firade den i fredags. Det var som vanligt toppen kul. Jag, Julia och Laure tog en tripp in till toaletten och träffade Precious. En dam som jobbar där in varje helg och är störtskön. Vi brukar alltid få lollipops och ha knäppa samtal med henne. Vad hände mera... Haha det hände en massa saker. Snackade med folk, dansade på dansgolvet - hittade en strippstång och jag lyckades åstakomma ett brännmärke på mitt knä. Det ser ju så lätt ut när dom snurrar runt på dom så jag tänkte att jag skulle testa... (detta var ingen fylle grej, det var precis i början av kvällen), snackade mer med främligar, drack vin och söta drinkar.
Men hinner med mycket på en kväll. Jag hann med att byta skor fram och tillbaka också. Förstår inte det roliga med att dansa i höga skor. Visst det är snyggt och det funkar toppen att gå i men att dansa... Vill man åstakomma kramp i fötterna så får man de men jag tar hellre med mig ballerinas som jag kan byta lite med om man ska ut och skutta runt.
Bilden är dock från lite senare på kvällen. Jag hade dessutom mina låga skor på mig i mitt försök att snurra runt. Jag vill ju inte ta självmord. Tyngdkraften drog mig ner väldigt ograsiöst och jag är fortfarande imponerad över hur de nu gör...
Julia sov över här och så tog hon sig till sin buss vid tre tiden. Då tog jag det lugnt i en timma innan det bar av hem till Maria för att byta om och sen dra till Carolina. Cynthia flyttade till London idag så vi hade en avskedsmiddag och utgång igår. Jag är inte alls byggd för att vara ute två kvällar :P Haha världens mes joo jag vet. Ne men jag är jobbigt trött idag. I vilket fall som helst. Vi gjorde Paella, sangrias, moijtos och åt en god kaka som Carolina hade bakat. Jag fick höra väldigt mycket spanska under kvällens gång så när Carolinas killes (engelsk) kompisar tittade in så slutade de med att jag satt och pratade med dom ganska mycket istället. Jag började bli trött på att försöka lista ut vad de pratade om. Så länge de inte förde en konversation med mig så pratade de mest spanska för det är ju enklare. Haha så när jag stod och pratade med en person så hördes det högljud spanska i bakgrunden. Dom pratar läskigt fort, förstår inte hur de gör de. Kan inte prata så fort på långa vägar...
Senare på kvällen så var det ännu en utgång som nalkades. Det första som hände var att en helt främmade kille kommer fram och kramar mig och säger : yoooouuuuuu are beeeeautifuuuuuul! och sen famlar vidare till en helt annan tjej och börjar krama henne och hon tittade på mig som att hon ville säga "ta bort din kompis från mig". Då var klockan kanske halv 12... ? Haha jag fattade ingenting, jag tror att han var väldigt full annars vetifan, knepig kille. Fast jag tog en taxi hem vid två tiden. Hade inte alls lust att festa til klockan fyra.

London i bilder

Utgång
Här blev vi insläppta och fick åka hiss upp till våra platser
Uppvärmning

Good morning !

Äter hotellfrukost med choklad tema och väntar på att de två sömntutorna ska komme ner. Fast dom kommer säkert innan jag hunnit skriva klart detta.
Igår händeen massa saker som hade med fotboll att göra. Vi spontan köpte biljetter till en Chelsea match på hemma plan. Simon stuttsade upp och ner av lycka när vi gick runt vid arenan. Alla de vanliga biljetterna var slut men vi köpte "hospitality tickets" som lite dyrare... Haha men det var en upplevelse i sig att inte behöva köa och få åka hiss upp till våra platser. Vi satt på långsidan i en väldigt behaglig höjd. Men biljetterna var ju som sagt räknade som väldigt bra biljetter så det var li inte speciellt konstigt.
Men nu är Bruna och Simon här. Skriver och lägger upp mer bilder imorgon.

Hjälp! haha jag blir överkörd av människor

Åhh jag kom precis in igen efter en trip till bakerstreet och irrat runt där lite. Och innan de så var jag på shoppingcentret här och hittade en klänning som jag fick med mig ut ur affären. Hittade även lite andra saker där inne men jag har två dagar till på mig att köpa saker. Fast jag behöver iofs inte köpa för mycket. Ne nu bara svammlar jag igen...

Jag kom precis fram till varför jag tycker bättre om mindre städer; dom är inte så överfulla med folk. Vart man än vände sig så stod de människor i vägen. I rulltrappan så har dom ett roligt system. Om man vill stå stilla och bara åka med så står man på höger sida och om man står på vänster sida så måste man gå samtidigt. Det tog några sura miner och folk som gick "slalom" runt mig innan jag förstod detta. När jag skulle åka ner i en rulltrappa på ett ställe så funkade inte denna regel. Det stod två personer per trappsteg. Det var lite läskigt vad mycket folk det var. Sen går precis alla runt och antingen läser tidningen eller kolla på mobilen. Jag fick akta mig för att folket inte skulla gå på mig. Fast de hände titt som tätt i vilket fall...
Nu har jag bytt om till lite mer uppklädda kläder och ska ner till resturangen och äta något hade jag tänkt. Sen är klockan kanske tillräckligt mycket för att möta Bruna och Simon någonstans. Jag känner mig duktig med mina nya tunnelbana kunskaper. Det går förvånandsvärt enkelt att hitta. Fast nu skriver jag bara för att igen... Byebye
Nu vet jag dessutom varför alla går runt med tidningar...

I'm in London

Jag satte till mitt lokalsinne när jag kom fram till Paddington station och lyckades gå lite vilse. Vilse på en station. Fast de ledde mig till ett starbucks så jag köpte en chailatte och fortsatte mitt letande efter tunnelbanan som visade sig vara jätte enkel att hitta. Jag hade bara gått åt fel håll (suck). Sen fick jag åka tunnelbana och byta tåg. Jag är imponerad av migsjälv att jag hittade rätt. Sen var jag väldigt glad över GPSen i min telefon när jag väl var framme på Canary Wharf station. Men jag hittade rätt efter en stund. Såg ett Shopping Mall inte så långt härifrån så ska nog gå och kolla upp den och sen äta lite i lobbyn eller nått. Simon och Bruna kommer ju inte förräns ikväll så jag har ganska mycket tid att hitta på saker på. Imorgon blir de att snurra runt bland Londons sevärdigheter och fota.

Sömnbrist

De tre senaste nätterna har jag inte sovit speciellt mycket så idag när jag gick upp så frågade Jez vad det var för fel på mig. Han tyckte att jag såg hemsk ut. Det var tre minuter efter att jag vaknat så jag var inte riktigt vaken ännu. Ikväll tänker jag inte röra något som kan störa min sömn efter klockan tolv. Det är ett löfte till migsjälv annars kommer jag aldrig orka gå till gymmet imorgon. Jag vill bara gå och lägga mig under ett varmt täcke nu. Fast det kan jag inte för ni är de skola som gäller. Det kanske är tur de.

Jag har bokat mina tågbiljetter till London nu! På fredag bär det av dit för att träffa Simon och Bruna över helgen. Det ska bli toppen mysigt :) Måste packa imorgon, eller ikväll kanske.
( I förrgår, orkade inte släpa med mig kameran och nu ser jag så degig ut ändå )

Champinjonkastning

Hahaha hahaha vet ni vad? Jez är lite smått berusad efter att ha "been down at the club with his mates" så när vi skulle göra omeletter så hällde han i en fjärdedels dl olivolja i stekpannan samtidigt som han sjöng väldigt högt. Fiona fräste åt Jez att han skulle lämna köket när han lyckats välta ut en äggkartong på golvet.
Sen efter vi hade ätit så frågade han mig när han fick syn på en burk med champinjoner: Can I throw mushrooms at you? Hahaha jag dog av skratt! Vem frågar en sådan sak? Får jag kasta champinjoner på dig...

8 januari

Träffade Josefin i stan idag. Vi åt lunch, kollade runt i affärer och tog en fika. Tog tillfället i akt att köpa nya strumpebyxor - dom tar slut när man minst anar de... Haha jag kan använda dem en gång sen går dom sönder. Jag förstår inte hur folk gör för att hålla dom hela. Sen köpte jag en primer och ett rosa läppstift inne på The body shop. Jag har kommit fram till att jag gillar läppstift mer än läppglans för det är inte lika kletigt. (Om det var någon som brydde sig om min åsikt)
Sen tog jag en lååångsam promenad hem. Satt vid floden och bara tog de lugnt, rensade tankarna, lyssnade på musik, tog lite bilder osv. Jag hade även "fulabilder-krig" med Fredrika fast dom bilderna är menat enbart till henne så dom får ni inte se... Haha

Je suis suédois, Soy de Suecia, Ich bin schwedische, I'm swedish

Igår så var det lite återförening utgång efter att vi alla varit hemma i våra olika länder. Jag var hemma hos Maria
innan och åt Paella med hennes familj. Det var stört gott med hemmagjord paella. Maria var bra på att göra de, fast hon är spansk så hon har de i blodet... Haha
Vi drog till Sin och sen till Bushwackers. Det är lustigt hur många icke engelska man träffar ibland när man är ute. Vi träffade ett gäng spaniorer, ett gäng tyskar och självklart en massa engelska människor med. På den sista bilden är de jag med tre av spaniorerna.
Vaknade upp av att Fredrika ringde mig på Viber och så pratade jag med henne i nästan två timmar innan jag bestämde mig för att sova en halvtimma till. Fast då ringde de från Thailand, skypade med Lisa, Elli, Petra och Jennifer en stund innan jag fick lite bråttom att fixa iordning mig.
Sen var det promenad in till stan och träffa Laure som gällde. Pratade med en kompis via Viber medans jag gick längst floden in till stan. När jag träffade Laure så var det fika, kolla i affärer och sen fika igen som stod på schemat. Jag var lite övertrött, såg en planta, tänkte på Lisas och min fina sång och dans i spanien i sommras... Under my coconut tree... Inte för att det var ett kokosnöt träd men ändå :) Sjöng lite för Laure där inne på fiket för att demonstrera lite hur de såg ut.
Nu så har jag virat in mig i mitt täcke och så tänkte jag sätta på en film på datorn om några minuter. Funderar på att lägga några minuter på att städa mitt rum... Det ligger kläder och skor lite överallt just nu. Hmm

Solstrålar och glada miner

Kom precis hem från stan - kindpussar, kramar, berättat vad som hänt under jul/nyår, klaga över MD&BJ (hemligheter) med Laure och lite shopping(!) som inte alls var planerad.Fast jag köpte bara en klänning som jag ska ha ikväll när vi ska ut. Jag träffade Maria, Laure, Loan och en ny fransk AuPair för några dagar sen. Fast jag har inte lyckats uttala hennes namn ännu och inte heller stava det. Men jag lär mig la ikväll antar jag...
Solen sken innan och det var nästan lite varmt. Iaf uppemot tio grader skulle jag gissa på. Solglasögonen åkte fram men paraplyet fick följa med i väskan just in case. Man vet ja aldrig, nu är det helt grått ute och det skulle inte förvåna mig om det började dugga vilken sekund som helst nu.

Påtvingad PT...

Jag har fruktansvärt ont i mina ben och imorgon kommer jag ha ont lite överallt... När jag var på gymmet innan så var det jag och två gamlingar på plats. Det brukar vara ganska lite folk mitt på dagen. Killen som jobbade idag hade tråkigt så efter att jag vart på crosstrainern i 40 min och bara skulle köra lite styrka fick han för sig att han skulle ha personlig träning med mig. Han plågade mig i 40 minuter! Haha på en grej vi gjorde (benböjs sak) så fick jag kramp i båda benen samtidigt och det slutade med att jag satt på golvet och skrattade. Benen bara vek sig när jag fick kramp och jag hade en vikt i varje hand... Frågan är om jag kommer toppa träningsvärken med ett blåmärke?
Mitt i allt detta hade vi en livlig diskussion om vilken ålder man skulle ha barn och massa annat knepigt. Sen i slutet sa han till mig att jag borde träna lite oftare för han ser mig för sällan där. Han avslutade samtalet så fint med; nu får du inte hata mig nästa gång du kommer hit! Hahaha jag vet inte vad jag ska tycka faktiskt. Jag kommer säkert ha bra mycket träningsvärk imorgon.

Inplanerad weekend med mamma

Nu har jag och mamma spenderat två timmar med att boka in en weekend till Gdansk (Polen för er som inte visste de) tisdagen den 7 till lördagen den 11 februari. Min engelska familj åker till Frankrike och åker skidor den veckan och att vara barnvakt åt tio barn står inte högt på min önskelista. Dom är några famlijer som åker tillsammans och ingen har barn över 12.
Jag och mamma hade tänkt att åka till London men vi bestämde oss för att åka någon annan stans istället. Vi tittade på lite olika alternativ, Spanien, Grekland, Portugal, Frankrike osv. Fast det är ju inte speciellt varmt på något av dessa ställen nu ändå. Möjligtvis canarieöarna så vi tänkte, whatever - vi fär la leva med lite kyla.
Det ska bli jätte mysigt. Vi ska bo på Hilton och bara ha de mysigt. Gå på massage, äta goda middagar och hinna med lite shopping.
Fast nu ska jag göra något plågsamt. Jag ska gå till gymmet. Det är sol och storm ute så ska försöka suga åt mig lite D-vitamin när jag är på väg till gymmet. Byebye

Jag vill ha värme !

Jag blir så himlas deppig av allt regn. Varför måste det regna hela tiden? Jag har knappt lämnat huset sedan jag kom till England. Jag har gått till mataffären en gång på två dagar! Haha visst är de illa...
På facebook så handlar massa statusar om värme. Två av de bloggarna jag följer är fulla med bilder från Thailand. Sen har vi ju resedagböckerna;
Lisa, Elli, Petra och Jennifers - Thailand
Linn, Sofia, Sara och Nathalies - Australien
Lenning, Oskar och Jespers - Thailand
( Bild från Sofa, Linn, Sara och Nathalies blogg)

Update

Jag har vekligen ingen lust med att skriva något idag. Precis som jag inte haft någon lust att skriva den senaste veckan. Men jag är iaf tillbaka i England nu efter tio härliga dagar i Sverige.
Men jag kan lägga upp en massa bilder som jag laddat upp när jag läst lite olika bloggar och sådär. Bilder från en solig dag i Hjuvik när jag var ute på promenad. Elller jag skulle gå på promenad så jag följde med mamma ner till HJBK men det var så himlans kallt att jag bara gick ut och njöt lite av solen och tittade på mitt älskade hav. Det är jobbigt att inte bo vid havet, jag saknar de enormt mycket.
Sen är de lite bilder från Nyår hemma hos Philip
Nyår
(nöjd tjej visar upp värd-presenten vi inhandlat)

RSS 2.0